Trekking Parkurları

Çevre yürüyüşleri için otellerden yardım alabilirsiniz. Trekking isterseniz 20 kmdeki Tepemanayır Köyü'ne giderek yapabilirsiniz. Göksu'ya yürüyüp Ağva'ya dönerek turunuzu tamamlayabilirsiniz. Defineciler bölgede bazı tahriplere neden olmuş. Kayaları hazine avı için delmişler. Akarsuyun gölleşmiş yerlerinde balıklar toplu halde hareket ediyor.

Ağva Rehberi


Telefon Kodu; 216, Cep telefonu ile görüşme imkanınız var. Yeteli parayı yanınıza almanız tavsiye edilir. Çünkü banka yok.

Ağva


Ağva yeşillikler içinde bulunan güzel bir tatil yeridir. Bölge henüz betonlaşmadan uzak doğzl bir yapıya sahip. Bir sahil kasabası ağva, çanak Göksu dereleri arasında bulunuyor. Tarihte bir ceneviz Venedik kolonisiymiş. Hemen önünde pırıl pırıl denizi bulunuyor. Şirin bir balıkçı köyü iken gittikçe gelişme gösteriyor.
BÖlgede tatil yapmak çok zevkli. 10-20 dk uzaklıkta bulunan koylar adacıklara ziyaretler yapabilirsiniz. Tekneyle denizden yapacağınız yolculuk güzel manzaralarla karşılaştıracak sizi. Fotoğraf makinenenizi yanınıza almayı ihmal etmeyin. Karadan gitmeyi tercih ederseniz eğer Dilbucaklı Köyü üzerinden gidebilirsiniz. Mola verirseniz eğer Kilimli koyu cevbedecek sizi.
Balık avlamaktan zevk duyanlar içinde uygun yerler var. Avlayabileceğiniz balıklardan bazıları şunlar; Levrek, çinekop, Tekir, Palamut, Lüfer, Kefal, sazan, turna Kalkan.
Çevrede trekking yapan parkurlar var. Tatil bütçesi düşük olanlar için ideal bir bölge.