Ağva Tatil


Ağva geçmişi M.Ö 7 yy'a dayanırken, Hitler, Frigya, Roma ve selçuklu dönemlerinden kalma kalıntılarla dolu. İstanbul iline 100 km uzaklıkta bulunuyor. Günebirlik tatile giden sayısı bile oldukça yüksek. Günübirlik gitmek zorunda değilsiniz çok sayıda konaklama tesisi var. Bu mekanlarda bütçenize uygun yerler bulabilirsiniz. Bölge iki dere arasında balıkçılık efsaneleri var.
Popüler bir tatil bölgesi oldugundan dolayı her hangi bir kirlilik söz konusu degildir. Doğa ile başbaşa olmasından dolayı Ağva çekici. Ağva ormanları tatile karar verdiğinizde mutklaka yürüyüş yapmanızı gereken yerlerden. İKi dere arasında bulunan bölge balık cenneti denilebilir. Balık çeşitlerini mutlaka tadmanız gerekli. Teke yolunda bulunan şelale güzel yerlerden. Fotoğraf makinenizi alıp mutlaka çevreyi gezmeniz tavsiye edilir. İstanbul'a bir saat mesafede yer aldığı için günübirlik olarak gidebilirsiniz.
Yeşilçay ve Göksu dereleri ormanları ve kumsalları ile cennet niteliğine sahip. kumsalı, denizi, yürüyüş alanları kusursuz kılıyor burayı. Metropol şehirle iç içe olan bölge yaz ve bahar aylarında yeşilin her tonu içinizi açacak. 1 yıldır otel ve pansiyon bakımından son zamanlarda gelişti. Hafta sonu tatilcileri Ağva'dan vazgeçemiyor.