Ağva Ulaşım


Ağva Marmara böglesinde yer alan İstanbul'un Şile ilçesinin oldukça güzel bir tatil bölgesidir.Bölgede bir çok turizm faaliyeti olduğundan insanalr her sene buraya akın etmektedir doğal olarakta bu insanları buraya taşınması için koşulların iyileşmiş olması gerekir.
Bu yüzdende buradaki ulaşım faaliyetleri oldukça önemlidir.

Bölgeye ulaşım oldukça kolaydır.İstanbul'a oldukça yakın olma özelliği bölge için önemli bir avantajdır.İstanbul önemli bir sanayi bölgesi olduğundan bölgedeki ulaşım koşulları son derece gelişmiştir.Ağva'da bu ulaşım ağından nasibini almıştır.

Bölgeye İstanbul'dan ulaşım için kara ve deniz yolu kullanılablir.İstanbul'da bu bölgeye ilgi duyan tatil severler bir hafta sonu için bile bölgeye gitme imkanını bulmamaktadır.

Bölgeye biraz daha uzak olan bölgeler ise zorunlu olarak kara yolunu kullanmaktadır.Oldukça uzak olan bölgeler ise önce İstanbul'a hava yolu ile daha sonra kara yolu ile Ağva'ya ulaşabilirler bu yabancı turistler içinde geçerlidir.

Bölgenin ulaşımının gelişmiş olması bir çok şey kazandırır.Bölgeye ulaşmak isteyenler bölgeye kolayca ulaşması sayesinde insanlar hem daha sık tercih eder hemde bölgeye güvenle yolculuk yapabilirler.

Ağva Nufüsu


Ağva tam anlamıyla bir turizm bölgesidir.Bögleye sadece yaz aylarında değil diğer aylardada turist gelse asıl yoğunluk yaz ayındadır.Yaz aylarında bölge nufüsu bölgeyi ziyaret eden tatil severler ile dolmaktadır.Ağva'da turizm nedeni ile oldukça fazla kişi bölgeyi ziyaret etmektedir.

Ağva'da nufüs bu yüzden sürekli değiştiği için dengesizdir.

Bölge'de yaz kış yaşayan ve bölge yerlisi diye adlandırabileceğimiz nufüs ço fazla değildir.Bölge genelde turizm için kullanıldığından bu nufüs azdır.

Ağva'da bu turizm nufüsunun bögleye etkisi oldukça fazladır.Başta yaz mevsiminde olmak üzere bölgeye oldukça fazla turist gelmektedir.
Bölgenin geçim kaynağının en önemlisi turizm olduğundan bölgeye gelen insanlar oldukça önemlidir.Buraya gelen turistler burada para harcayıp bölgeye para bırakmaktadır.

Ayrıca konaklama eğlence gibi ihtiyaçları karşılamak için bölgede bir çok işletme vardır.Bu işletmelerde çeşitli görevler alan bölge halkı bölgedeki istihdam oranını bu neticede oldukça yükseltmiş olmaktadır.

Ağva Gezilecek Yerler


Ağva'da gezilecek bir çok yer bulunmaktadır.Bunun nedeni ise bölgede bulunan onca güzelliktir.Bölge coğrafyasının bölgeye bıraktığı bir çok güzellik vardır.Bu güzelliklerden başta adalar ve bölgedeki eşsiz deniz olmak üzere Göksu ve Yeşilçay sularıda bulunmaktadır.Ayrıca bölgede şehirde bulamayacağınız kadar yeşil alan bulunmaktadır.Bunun sonucu olarkata temiz bir hava ve şehirde bulamayacağınız bir rahatlık gelir.

Ağva'da oldukça güzel bir deniz bulunmaktadır.Bu denize gittiğinizde mutlaka girmelisiniz deniz oldukça güzeldir.Denize gireceğiniz en uygun vakti gündüz erken saatler ve akşamüstüleridir.Bölgede akşamüstüleri güneş batısı gündüzleri güneş doğuşu ize oldukça hoş gelecektir.

Ayrıca bölgede Göksu ve Yeşilçay sularının olduğu sölemiştik bu sularda bölgeye ayrı güzellikler katmaktadır.

Ayrıca bölgede bulunan yeşil alanlarda ailenizle beraber oldukça eğlenceli vakit geçirmeniz için ortam oluşturur.

Ağva'ya geldi iseniz adaları gezmeden olmaz bir çok güzellik ile sizi bekleyen adalara mutlaka uğramalısınız

Ağva Coğrafya


Ağva coğrafi açıdan oldukça önemli güzelliklere sahiptir.Bölgede deniz , akarsular ve ormanlar oldukça geniş yer kaplar bunlar bölgenin coğrafyasının bir armağınıdır ve bölgedeki turizm faaliyetlerinin başını çekmektedir.Ağva bu coğrafyayı çok iyi şekilde değerlendirmmiştir.Bölge son yıllarda gelişimiyle birlikte bu coğrafi ögeler daha da ortaya çıkmıştır.

Ağva'da bulunan deniz oldukça güzel sahillere sahiptir bölgedeki sahiller oldukça temizdirde ayrıca Ağva'nın önemli turizm ögesi olan adalar bulunmaktadır.Bu adalar oldukça güzel ve yeşil alanlara sahiptir.

Bölgede bulunan Göksu ve Yeşilçay'da Ağva'nın coğrafi yapısından kaynaklanmaktadır.

Ağva tüm bu coğrafi yapılara sahip olması sayesinde oldukça önemli bir gelirede sahip olmuştur.Bölgeye her yıl gelen onlarca turist bu doğal güzellikler sayesinde bölgeye para bırakmaktadır.

Kısaca Ağva oldukça güzel bir soğrafyaya sahiptir ve bu güzelliğini tamamen coğrafyaya borçludur.

Ağva Ayıran Özellikler


Ağva Marmara bölgesinde bulunan bir turistik bölgedir.Bölgede Marmara denizi bulunmasına rağmen deniz turizm çok gelişmiş değildir.Bunun nedeni bögledeki büyük bir sanayi değere sahip olan İstanbul'dur.istanbul'da bulunan üreticiler dışarıya buradan ihraccat yaptığı ve bu deniz bir geçiş görevi gördüğü için fazla ziyaret edilmez.

Fakat böyle ortamda bile oldukça güzelliğe sahip olmayı bilmiştir Ağva. Ağva'daki güzellikler saymakla bitecek cinsten değildir.
bölgede deniz , sahil ve plajlar oldukça güzel olması yanında bölge adeta yemyeşildir.

Bölgede oksijen oldukça fazladır ve şehirlerde bulamadığınız güzel ve temiz havayı burada soluma imkanını bulursunuz.Bölgede son yıllarda artan konaklama ve diğer hizmetleri bölgeyi oldukça geliştirmiştir.

Bu bölge size ailenizle birlikte mutlu , huzurlu , güvenli ve sorunsuz bir tatili vaad eder.

Bölgeye ulaşım koşullarıda oldukça müsaittir.Bu yüzden Ağva oldukça fazla tercih edilir

Kısacaso her böglgede deniz ve akarsular olabilir fakar Ağva'da hem deniz hem akarsu hemde yeşillik alan oldukça fazladır.Bu yüzden oldukça güzel bir tatil yaşama fırsatını Ağva'da yakalayabilirsiniz.

Ağva Hakkında


Ağva İstanbul'un Şile ilçesine bağlı oldukça güzel bir turizm beldesidir.Bu bölgede Yeşilçay ve Göksu dereleri bulunmaktadır.
Bölgede bunun yanısıra güzel deniz ve plajlar bulunmaktadır bu güzelliklere yemyeşil alanlarıyla eşlik eden ormanlarıda bulunmaktadır.

Ağva tam bir turizm bölgesidir.Son yıllarda oldukça gelişen bölge yakın zamanda ismini tüm dünyaya duyuracaktır.

İstanbul ile adeta iç içe olan Ağva İstanbul'un havasından hiç etkilenmemiş gibi oldukça güzel yeşil ve mavidir.Bölgedeki güzellikler sadece bu kadar sınırlı değildir.

Ağva İstanbul ile iç içe olması nedeniyled İStanbul'dan oldukça fazla ilgi görmektedir.İstanbula uzaklığı 97 km olan bu bölge ailenizle tatil için oldukça güzel bir bölgedir.

Bölge'nin sürekli gelişim içerisinde olduğunu söylemiştir.Bu bölgede pansiyon , hotel gibi konaklama merkezlerinin sayısı her gecen gün artmaktadır.Bölgeye her gecen gün ilgide bu derecede artış göstermektedir.

Ayrıca bölge hafta sonu tatili için oldukça elverişlidir.Ulaşımı kolay ve kısa olan Ağva onca güzellikle sizleri beklemtektedir.

Ağva Turizm

Ağva'nın doğal güzelliklerinden sizlere bahsetmiştik.Bu doğal güzellikleri görmek isteyen bir çok kişi her yıl yılın değişik zamanlarında özellikle yaz aylarında bölgeye akın etmektedir.Bölgeye akın eden bu insanlar bölgenin denizinde ve yeşilliğinden yararlanarak güzel bir tatil geçirmektedir.

Ağva'da güzel bir denizin yanı sıra Göksu ve Yeşilçay suları bulunmaktadır.Bölgede yeteri kadar yeşilliğin olması ve bu yeşilliğin bu ögelerle birleşmesi oldukça hoş bir hava ve aynı zamanda oldukça hoş bir görüntü ortaya çıkartır.

Ağva'da turizm her geçen gün ileri gitmektedir.Son yıllarda bölgeye yapılan yatırımalr sonucu almakta ve bölge her yıl turizm çıtasını biraz daha yukarıya yükseltmektedir.

Ağva'da konaklama merkezleri son yıllarda oldukça gelişmiştir.Bu yüzden bölgede istediğiniz bütçede ve istediğiniz özelliklerde konaklama merkezi bulabilirsiniz.

Ayrıca bölgenin İstanbul'a yakın olması ve buraya ulaşımının kolay olması bölgenin turizm değerini daha da arttırmaktadır ve dolayısı ile bölgeye her yıl bir çok turist İStanbul'dan gelmektedir.

Ağva İklim


Ağva iklim bakımından Akdeniz iklimin'den Karadeniz iklimine geçiş iklimidir.Bölgede iklim değişkenlik göstermektedir.Ağva'da yaz ayları sıcak kış ayları fazla soğuk olmasada yağışlı geçmektedir.Ayrıca bölgede bahar aylarındada yağış düşmektedir.Bu özelliği ile Karadeniz iklimini andırmaktadır.

Ağva doğal güzellikleri kadar bir çok şeyi de iklimine borçludur.İkliminin özellikleri arasında olan yağışlılık ve sıcaklık bölgede bir çok bitkinin yetişmesini sağlamaktadır.

Ağva'da ayrıca oldukça güzel bir deniz bulunmaktadır.Bu denizin güzel plaj ve sahilleri bulundurması yaz aylarında turizm açısından oldukça faydalıdır.İklimin bu kısımda etkisi oldukça yüksektir.Yaz aylarında sıcaklığın artmasıyla bu denize girmek oldukça cazip hale geldiğinden bir çok turist sever bu bölgeyi seçmektedir.

Ayrıca bölgede bu iklim sayesinde bir çok bitki de bulunmaktadır.Bu bitkilerin açtığı zamanlarda bölgede rengaren bir görüntü ve güzel kokular yayılmaktadır.Buda bölge turizmi açısından oldukça önemlidir.

Ağva'da Tatil


Ağva tatil için oldukça güzel bir tercih olacaktır.Bölgede bulunan deniz kumsal ve plajlarda eğlenerek zaman geçirebilir Göksu ve Yeşilçay ile birleşen yeşil ormanların mazarasını izleyebilirsiniz.Bölge ailece tatil için çok uygun bir tercihtir.

Aileniz ile birlikte huzurlu sakin ve en önemlisi güvenli bir tatil Ağva'da sizleri beklemektedir.

Ağva son yıllarda hızla gelişmektedir.Bu yüzden işletmeciler bu bölgeye oldukça iyi yatırımlar yaparak bölgenin gelişmesinde katkıda bulunmuştur.Bölgede son derece kaliteli konaklama ve eğlence merkezleri bulunmaktadır.Bu eğlence merkezleri ve konaklama merkezleri sayesinde bölgede hem eğlenebilir hemde uygun şekilde konaklayabilirsiniz.

Bölgede lüks olmanın yanında her türlü ekonomik türe ait konaklama yerleri bulunmaktadır.

Ayrıca İstanbul gibi büyük bir metropol şehire yakın olan Ağva bu bölgeden oldukça fazla ilgi görmektedir.Bölgenin bunaltıcı havasından kurtulmak isteyen insanlar soluğu Ağva'da almaktadır.

Kısacası tam bir turizm bölgesi olan Ağva sizleri beklemektedir.

Neden Ağva


Ağva turizm olarak bir çok bölgenin size kısmen sunabileceği ve bir çok bölgenin sunamayağı imkanları sunmaktadır.Ağva'da deniz kumsallar ve oldukça güzel plajların bulunmasının yanında bölgenin etrafını saran Yeşilçay ve Göksu suları bölgeye ayrı güzellikler katmaktadır.

Bölgedeki yeşil alanların çokluğu sizlerin daha güzel bir tatil yapmanızı ve bütün yıl üzerinizde olan iş ve diğer baskıları atmanızı sağlar.

Bölgede deniz ve yeşillikler iç içedir.Bu görüntü size oldukça ilginç ve hoş gelebilir.Sadece bu yüzden bile Ağva'yı tercih eden bir çok tatil sever bulunmaktadır bunun nedeni ise böyle iki güzel doğa unsurunun yan yana bulunmasının zor olduğudur.

Ayrıca İstanbul'da yaşıyorsanız bölgedeki trafik sıkıntıları , bunaltıcı havası gibi etmenler göz önüne alındığında burası sizi rahatlatabilecek en güzel yerlerden biridir.

İstanbul'da oturanlar için oldukça yakın olan ve ulaşımı da kolay bölge tatil için iyi bir fırsatı sizlere sunmaktadır.Bölgedeki her geçen gün genişleyen konaklama merkezleri bölgede kolayca ve güvenli bir şekilde konaklamanızı sağlamaktadır.

Ağva ailenizle tatil yapabileceğiniz en uygun bölgeler arasında yer almaktadır.